2010. május 1., szombat

Vulkán

Nagymamám - mint mindig - aggódva hallgatod a híreket! Hogy az "izlandi vulkán feketére festette az eget albionban, és nem kapunk levegőt".


Valóban sokan Angolföldön vagy a világ egy másik részén rekedtek,és kétségbeesetten próbáltak hazakeveredni a vulkáni hamu ellenére is. Lusty néni unokahuga Bangkokban ragadt, ami nem lehetett túl kellemes egy tinilánynak. Rickardo barátunk pedig egy ötcsillagos szállodában orlandóban, diznilendben, ami elsőre jól hangzik, de mi tudjuk, hogy Rickardo útálja mikiegeret. Viki barátosnénk szegény meg kénytelen volt busszal hazazötyögni, mert még a vulkános héten Budapestre kellett érnie.
Mary nénikém szomszédjáék meg kaptak egy extra hetet Tenerifén, de ők egyáltalán nem bánták.

Valóban felfordulás volt itt, és én is aggódva hallgattam a híreket. Viszont - és micsoda meglepő fordulat, hogy éppen a vulkános napokban vettük észre - Zoli szavaival élve - hogy olyan friss a levegő, mint kora reggel a Földközi tenger mellett.

"Tiszta, mintha lágy mentolos cukorkába haraptunk volna, egészen a lábujjunkig beszippantható." Nem tudom mi történt a vulkáni hamuval, de eloszlott mielőtt a mi kis tüdőnkbe került volna. Reméljük nem is jön vissza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése