2010. május 13., csütörtök

Happy DAYS

DAYS

Néha kell egy kis nyugi, szolid életvitel, olyan, amikor nem vedel az ember, hanem elgondolkodik, továbblép, tervez, megváltozik, átértékeli az életét. Ilyenkor sokan tesznek fogadalmat: pl többet mozgok, minden este imádkozom, vagy raknak ki a falakra önserkentő cetliket: pl „ belive that you are a succes” vagy „there is no try you either do i tor dont” és egyéb amerikai gondolatok. Vannak akik titkos naplót írnak ilyenkor, valakik meg még jobban berúgnak és nem csinálnak semmit.
Én követve az angol (nyugati) mintát – amit minden tanfolyamon, vagy bármilyen „tanító jellegű” előadásban és írott anyagban nagy örömmel használnak – egy frappáns és könnyen megjegyezhető „akronímát” gondoltam ki. Az akronímák olyan betűszavak, mint például az A.I.D.A a marketingben: (attention, interest, desire, action), vagy a LASER (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation).
Az én akronímám jelenlegi helyzetem alapos átfontolása után a DAYS lett.
D: diet. figyelni arra, hogy miket eszek (iszok), nem eszek (iszok) túl későn, és megpróbálok nem enni túl sok édességet (naagyon nehéz)
A: art és ambitions: alkotni fogok, és ügyesen marketingolom magam. Jó lenne kis pénzt keresni a művészetből és nem hagyni elkallódni magam a nagy mókuskerékben. És nem ártana esetleg valami értelmes munka után nézni.
Y: yoga, vagyis foglalkozás magammal, testemmel, lelkemmel, masszázs, fordó fürrő, meditálás, öntutujgatás, varázsolás stb.
S: sex, szeretet: odafigyelni a szerettekre, meghallgatni a másik szívét, testét, rendesen összeforrni – nem csak úgy immel ámmal élvezkedni..

Háát kiváncsi vagyok, hogy sikerül e megfogadni saját jótanácsaimat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése