2010. április 4., vasárnap

Rongyos Élet

Mindenem megvan: tenger, friss levegő, zene, szerelem, tavasz, egészség, szeretethegyek, boldogság, barátok, család, ambíciók és remény. Időnként még ihlet is.

Miért van az mégis, hogy úgy érzem, ez sem elég? Miért keserít el néha, hogy nincs pénzem? Miért bánt, hogy úgy érzem, talán sosem tekerek ki ebből a biciklizős nincstelen hippi életből? Mintha én „átkoztam” volna magamra ezt az életformát, nehogy véletlenül normális legyek! Miért félek annyira a pénztől??

Sosem tudtam igazán izgalomba jönni a meggazdagodás gondolatától, nem álmodoztam lottó ötösről és hirtelen örökölt milliókról. Azt sem bánom, ha levetett cuccokban flangálok és kinevetik a mobiltelefonomat. De azt egyre nehezebben viselem, hogy kölcsönökből élek, meghívatom magam, nem tudok kirúgni a hámból vagy utazgatni.

Azt mondják az amerikai agymosó könyvek és filmek, meg a life-coachok, hogy Te vonzod be az életedbe, amit nagyon szeretnél. Hát bizony nagyon jól jönne most pár ezer font. De miért nem tudom ezt eléggé akarni?

Azért, mert úgy vélem, hogy a pénz utáni futkorászás szánalmas, a munka meg büdös...
Az emberek tízen-órákat dolgoznak a pénzért, önfeláldoznak, belebetegednek vagy belehalnak. Vagy egyszerűen hülye sznobok lesznek akik képtelenek az apró dolgoknak örülni. Ha végre meglesz a pénzük olyan dolgokat vesznek, amiket nem is mernek használni vagy megosztani másokkal, mert túl sokba kerültek. Mégis muszáj volt megvenni mert az ad nekik státuszt, és ami még szánalmasabb; biztonságot. Ettől kezdve még jobban félnek hogy elveszik eltörik ellopják tőlük . A pénzhajhász emberek elveszítik a céljakat is, mert a pénz válik azzá. Nem marad eszköz többé, ahogy annak lennie kéne – mert sosincs elég belőle.

A brightoni magyarok nagy része is csak a pénzt keresi és találja meg itt. Pedig sokkal több csodát rejteget ez a város, mint egy nagyvonalú minimálbér. Idegesek, folyton panaszkodnak, akkor bezzeg örülnek, ha a tk maxban találnak olcsón eredeti guccsi napszemüveget. Tegnap olvastam egy cikket egy olyan emberről, aki attól lett depressziós (aztán meg is halt) hogy ötöse lett a lottón. Látjátok, ezért nem futok én a pénz után! :)



Pedig a pénz mást is tud: magabiztossá és nagylelkűvé tehet, segít a céljaink megvalósításában. A pénz nem csak tárgyak, a pénzből lehet utazni, Anyut látogatni, mulatni, fogat csináltatni, szépséget és önbizalmat venni. A pénz jobb emberré is tehet, mert meg lehet osztani! Ezentúl sem futok a pénz után, de ígérem annyit megteszek hogy nem zárkózok be előle hátha azt is bevonzom az életembe. És az semmibe sem kerül :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése