2010. április 6., kedd

Instant Zenekar

Sokszor eszembe jut az az este, amikor a lányokkal (szintén „Beatles magból”) egyik „gyerekszobai" kaland által megismertük az együttes zeneművelés élményét. Attól kezdve mindnyájan másképp kezdtük hallgatni a zenét. Kicsit olyan volt, mint a szüzesség elvesztése, megismertük a „kulisszatitkokat” és ami még fontosabb, ráébredtünk arra, hogy mi is képesek vagyunk együtt csodát teremteni. Bele kerültünk egy új, varázslatos hang és energiavilágba, ami addig semmihez sem volt fogható. Igaz hogy csak három akkord volt és néhol hamiskás, de akkor is igazi dalokat adtunk elő. A mi dalainkat.

Talán ez a csoda élmény kezdett el hiányozni a rutinos zenélésből. Vagy mindenből, amit már megszoktam a magyar életemben. Talán már túl sokat tudtam, és egyre kevésbé vettem észre a mindennapi kis csodákat, a „nevetgélő néniket”. Amikor a zene arról kezdett szólni, hogy hány fogyasztó vendéget hozunk, vagy hogy mennyire profi a produkció, milyen cuccban vagyunk, és hogy kiket ismerünk, nagyon vágytam visszatérni ebbe a kis varázs-gyerekszobába.


Részben ebből az indíttatásból alakult meg az Instant Groove zenekar. Katus húgom lett az énekesnő, én a ritmusgitáros, csatlakozott hozzánk Talmayer Gábor barát dobolni, aki akkor vette meg élete első dobszerkóját s kezdett el tanulgatni rajta. (Szeretem azt hinni, hogy a tőlünk kapott motívumos dobverők inspirálták őt erre a nagy lépésre.) és Gombos Zoli lett a basszusgitáros. Zolival egy osztályba jártunk gimiben, ő nálunk sokkal rutinosabb róka volt a hangszerén, de szintén első bálozónak számított színpad tekintetében. A zenekar villámgyorsan közönség elé lépett, nem kisebb népek előtt, mint az ERSTE bank dolgozói :) – majd itt-ott (vidéken is) felléptünk főleg baráti közönség előtt. Az eredetileg természetesen Beatles feldolgozásokra tervezett repertoár egyre merészebb dalokkal bővült, miután zenekari taggá vált egy másik gitáros is, egy másik Zoli; a Lepenye Zoli, aki szólózáshoz is értett.



A Próbahely Stúdiónak köszönhetően a zenekar szorgos gyakorlás után összejött, hogy felvegyük Zsombit, azaz a Hétvégi Zsombor című dalunkat. Zsombihoz készült egy videó is, amit búcsúzásomra kaptam Gábortól. Ha megmutatom itt a barátaimnak, mindig azt kérdezik tőlem: „És nem fájt a szíved otthagyni ezeket az aranyos embereket?!"

A válasz is mindig ugyanaz: „Dehogynem!!!”




A zenekar jelenlegi felállása (rendhagyóan az új tagokkal kezdem): Harmadik Zoli, azaz Szántó Zoltán, Talmayer Nóri, Veres Mátyás, Henter Katus, Gombos Zoltán és Talmayer Gábor. Koncertekkel és egyebekkel kapcsolatban javaslom keressétek meg őket a májszépeszen: www.myspace.com/instantgroovehun a májmuzikon: www.mymusic.hu/instantgroove és/vagy az iwiwen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése