2010. június 25., péntek

Utolsó Nap az Iskolában

Utolsó Nap az Iskolában megtudtam, hogy a márciusi hajcirkuszról készült képek közül az én Mártikámat is kinyomtatták nagy poszter méretben, és bekeretezve megtekinthető lesz az iskola falán. Már azért is nagyon büszke vagyok magamra, magunkra, mert az egész koncepció – hogy Mártikából varázsló lesz, és varázskalapjából egy fehér plüsseegérlány fog kiugrani – az utolsó pillanatban dőlt el, és nulla font befektetésből meg is valósult. Talán azért kerül ki a falra, hogy a hozzám hasonló csórókat biztassa. Volt olyan osztálytársam ugyanis, aki százötven fontot költött a hajkellékekre, és jelmezre. Az ő modellje - akinek nemcsak a haja volt szép, de a mellei is – egy két helyi újság címlapjára is felkerült

Utolsó Nap az Iskolában volt az Angol-Szlovén mérkőzés is, ezért 3-tól 4ig+hosszabbításig megállt az élet, és a kliensek hiába vártak kint, senki hozzájuk nem szólt. A tanárok és diákok meredten nézték a kivetítőt, a hölgyek a körmüket is rágták izgalmukban.

Utolsó Nap az Iskolában után elmentünk egy pár lánnyal a Level nevű parkba Brighton egyik kevésbé impozáns környékén, ahol jókat rozéztunk és megtanultuk, hogy miként működik a Level szociális rendszere miközben pár érdekes új szót is megtanultunk.
Az út egyik oldalán elhelyezkedő parkrészen laknak a pikey-k, akik hivatalosan „utazók”, valójában drogos, hontalan cigányok, akik olcsó cidert (almabor) ölelve heverésznek a hűsítő lombok alatt. A mi oldalunkon egy pár crusty-t láttunk, akik mezitláb, rasztás hajukban valódi virágokkal táncoltak és fociztak. Kezükben szintén cider, körülöttük sok kis kócos gyerek. Ők gyakorlatilag a hippyk.
A chaw-ok azok a nagyon gáz népek, akik melegítőben járnak és wet fringe (nedvesfrufru) frizurájuk van. A crank-ok azok, akiket a világon semmi sem érdekel, azt csinálnak, amit csak akarnak. A sket-ek (slot vagy slag) pedig a könnyűvérű lányok gyűjtőneve.
Ha jól emlékszem, ezt a szót használták arra a húszéves, kétgyermekes osztálytársunkra is, akiről kiderítettük, hogy a negyvenéves fiatalos de alkoholista tanárunknak udvarol, és éjszaka sms-ekkel zaklatja. Jó volt végre kicsit hancúrozni a csajokkal, aranyosak ezek az angol lányok is, csak legyen nálunk megfelelő italmennyiség.

1 megjegyzés: