2010. március 30., kedd

Benő Kellvin és Josh a kimért angol urak

Benőnél (eredetileg Ben) takarítgattam egy időben, aki aztán beszerzett egy spanyol au-pairt és azóta "csak" haverok vagyunk. Benő – eredetileg Ben – egy kutyabarát agglegény, aki nálam fiatalabb, de idősebbnek néz ki, mert sokat stresszel. Haja sincsen, csak egy pár őszes szőr maradt a fején mutatóban. Kellvin egy helyes de szemtelen fekete srác, akit Benő nevelt fel, mert a fiú anyja – Benő egyik volt barátnője lepasszolta neki szerencsétlen gyereket. Josh pedig a kutya.
Eleinte nem voltunk túlságosan nagy haverságban, mert a stressz miatt Benő sokat kiabált a telefonba, vagy Kellvinnel vagy csak úgy magával akkor is ha ott voltam, pedig tudta jól hogy nem bírom a kiabálást sehogysem. Az is növelte a távolságot, hogy Benő szeretett egy szál alsónadrágban flangálni, és ilyenkor nem mertem sehova sem nézni. Még kérdezni sem. De aztán a hónapok során összebarátkoztunk, mert kiderült, hogy a zord külcsíny gáláns és jó lelket takar. Karácsonykor búsásan megjutalmazott, s a zenei projektembe is beszállt szponzornak.

Benő kutyaversenyekre köt fogadásokat – ezért van a stressz – egyik pillanatban gazdag ember, de a másikban – legalábbis a lakásban szétszórt róla szóló cikkek alapján úgy tűnik – elvesztheti minden vagyonát. Angolokra jellemző módon, ha már nagyon elege lesz a stresszből elmegy Máltára vagy a Kanári szigetekre egy pár napra pihenni, ahonnét szépen leégett piros arccal és kipihenten érkezik vissza. A közhiedelem, hogy az angolok kimért és nyugodt úriemberek azért él még a mai napig is, mert megtanulták a „nehéz napokat” megfelelően kompenzálni. El tudják engedni magukat egy jó sör mellett (néha túlságosan is) vagy mint Benő esetében is(Benő nem iszik); igyekeznek minél többet nyaralni, hogy aztán visszatérhessenek „kimért és nyugodt” önmagukhoz. Mindemellett pedig imádnak viccelődni! Még a legborzalmasabb nyakkendős politikusok is beleszőnek egy-egy viccet a beszédjükbe, hogy oldják a feszültséget. Imádom az angol humort, még akkor is, ha nem mindig értem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése