2011. március 24., csütörtök

A nagykövet beszéde

Mi is meghívást kaptunk a londoni magyar nagykövetségre, ahol a rövid de bájos március 15-i megemlékezést és a Himnuszt követően Csák János nagykövet mondott beszédet. Igen kellemes meglepetés volt a pozitív és közvetlen beszéd, amiből a teljesség és pontosság igénye nélkül próbálok most idézni a követségi honlap segítségével.

Pusztán a tényeket nézve, akkoriban az osztrák és az orosz birodalom csizmája tiport bennünket, ma pedig  hazánk az EU elnöke! Csak ebbe a drámai különbségbe belegondolva sutba vághatjuk szokásos magyar kishitűségünket, az „úgyse sikerül” és az „úgyis közbejön valami” kezdetű mondatainkat. Ha ily módon visszanyertük lelkierőnket és tettre készségünket, akkor megláthatjuk, mi is a cél, amiért nagyszerű elődeink harcoltak.

Bizonyára nem én voltam az egyetlen a hallgatók között, aki újjongot belül, hogy vééégre! És talán nem az egyetlen, akinek saját sorsa is végigpörgött e szavak alatt. 2 éve még a kentaki frájcsikenben szedegettem a tálcákat, ma pedig büszkén állok a nagykövetségen, a nagykövet és a "füstölt lazacba göngyölt zöld spárga" között.

A fogadáson készült képeket Tót Dani készítette: fotók

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése