2011. március 26., szombat

Március 15-i ünnepség East Grinsteadben

Miszter Péter és a sussexi magyar csapat nagyon sokat dolgozott azon, hogy méltóképpen ünnepelhessük hőseinket. East Grinsteadben egy iskolát béreltek ki, egy szép nagy színpaddal és konyhával, ahol a szorgos kezek több, mint száz főre készülve osztották a gulyást és a pörköltet (csemege uborkával). Gyerekeknek kézműves foglalkozást tartottak, amelyen magam is örömmel vettem részt.



ifjú kézművesek munka közben



A nagy színpadon - amit Geri szuperül kihangosított - rendkívül jól és némileg spontán módon megszervezett előadások és vetítések voltak mind a pozitív előretekintés jegyében. Az én szerepem csupán annyi volt, hogy Miszter Péter kisfiát, Alexot kísértem gitáron amikor a tavaszi szelet énekelte. Megható volt hallgatni egy olyan gyermeket, akinek nem anyanyelve a magyar és mégis hibátlanul énekelte el ezt a szép dalocskát. Az előadok között volt hegedű és zongoraművész, akik gyönyörűen játszottak együtt. Hallhattunk sok tehetséges gyereket is zenélni, szavalni.


Olexa Joci


Az előadás végén Miszter Péter is rázendített kedvenc katonadalainkra, amit a Talpra magyar közös előadása követett. Az est folyamán még néptáncolásra is rávettek, ami egy aerobic órának megfelelő kalóriamennyiséget égetett el bennünk.

Miszter Péter és "zenekara"


Az egész napos rendezvényen sok angollal találkoztam, többek között egy olyan fiatalemberrel is, akinek nagy álma, hogy megtanuljon magyarul. Részletes és szórakoztató leckét kapott tőlem a magyar ÁBC betűiről, amelyben különös figyelmet kapott a zsé meg a csé :)


Az estet egy kis gitár-jammelés és Geri elmaradhatatlan diszkója zárta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése