2010. szeptember 4., szombat

Hajélktalan Focicsapat

Miután elég házat kisuvickoltam, és elég időt szenteltem a zene oltárán, karitatív munkákat is végzek. Az egyik ilyen tevékenység a magyar hajléktalan focistáknak való gyűjtögetés.

Nincs sok idő hátra, és még kb egy milla hiányzik nekik ahhoz, hogy ki tudjanak menni a világbajnokságra. A vébéhez hasonlatosan, a hajléktalan focicsapatok is hivatalosak világméretű mérkőzésekre. Az idei Rioban lesz 63 másik országgal együtt!

Nagyon tetszik az ötlet! Egyrészt azért, mert legalább lesz egy magyar focicsapat, akinek érdemes drukkolni.

Másrészt, mert motivációt ad nekik, hogy valamit kezdjenek az életükkel.
Ezek a fiúk és lányok minden héten kétszer edzenek a Margitszigeten. Még az is eljár edzésekre, aki csak a padon ücsörög, mert fontos, hogy legyen valami rutin az életükben, amit várnak, amire készülnek.

Képzeljétek el, micsoda motiváció lehet egy hajléktalan számára egy külföldi világbajnokságra jutás esélye! (Sokkal inkább motiváló, mintha a repjegy árát a kezükbe nyomnánk.)

„A játékosok 73 százalékának javulást mutatott az élete, letették a drogokat, az alkoholt, munkát vállaltak, tanultak, otthont teremtettek, felvették a kapcsolatot a családjaikkal, játékosokká, edzőkké váltak, és olyan szociális vállalkozásokba kezdtek, amelyek más hajléktalan embereknek segítenek, hogy ők is változtatni tudjanak az életükön.”


Nagyon büszke vagyok arra, hogy itt Angliában is találtunk segítőket. Sajnos azonban nem egyszerű a dolgunk a szűkös határidő miatt – augusztus 31-én lett volna a jegyvásárlás határideje. Felkutattuk az összes angol klubot, ahol magyar játékosok is vannak. Mint a FULHAM, ahol Gera Zoli is játszik. Néha érkeznek reménykeltő hírek, aztán mégsem…

A mérkőzés szeptember 19-én kezdődik.
Ha esetleg van valami jó ötletetek, bátran írjátok le a megjegyzésbe.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése