2011. február 28., hétfő

Penna és Lant

Február 19-én a Londoni Magyarok és a 6:3 magazin saját szervezésű kulturális estre invitált minket, ahol az előbbi elnöknője Lindop Márta izgatottan/idegesen várt bennünket azzal a hírrel, hogy sajnos nem működik a hangosítás. Mi már ezen nem csodálkoztunk, habár kételkedve fogadtuk azt az elgondolást, hogy nem is kell az, hiszen csöndben figyel majd a közönség. Egy igen nívós műsor végén szerepeltünk, amelyben főleg költők, pszichológusok és pszichológus/költők olvasták fel saját, vagy mások műveit. A közönség is hasonlóan elit volt, találkoztunk lelkészekkel, 56os értelmiségiekkel, és szimpatikus intelligens angliai magyar fiatalokkal, akik létezése pozitív meglepetésként ért.

Erre az útra önként és da.. dobolva velünk jött Josh is, a 17 éves dobos legény. Anyu Neked nagyon tetszett volna ez a katolikus sulit végzett Sheffieldből (tudjátok Full Monty)  érkezett nagy és ártatlan szemű fiúcska, aki (nagy és ártatlan) szeme rebbenése nélkül ülte végig a 3 órás szavalást, amiből csak a "köszönöm" és "szeretlek" szavakat érthette, mert ezeket tanultuk úton odafelé. (Úton London felé egymás mellé szorultunk ugyanis, mert hátul volt egy gyerekülés még, benne Heidike, Éva kislánya, és Heidike fölött a szitár nyaka.  Heidike nagyon aranyosan jön velünk mindig a koncertekre.)

Ezen a bulin csoda történt, és tényleg figyeltek ránk. Úgy, ahogy azt az elnöknő megmondta az elején. Úgy érzem bénán beszéltem, mert az "angolul még nem, magyarul már nem" probléma beleszólt az előadásba, de zeneileg nagyon szépen helyt álltunk mind, és a közönség is boldognak tűnt. Nagyon jól éreztük magunkat, remekül megszervezték ezt az eseményt. Külön jól esett, hogy virágot is kaptunk, és sok dícséretet. Josht egy üveg sörrel ajándékozták meg, amitől megijed, hiszen ő még nem ihat...
Ez a videó ezen az eseményen készült. Az első felében hallható egy indiai gyerekdal, a másikban pedig egy saját szerzemény.






Szóval beindultunk, és izgatottan készülünk a következő és egyben utolsó londoni koncertre csütörtökön a George IV. Pubban. (Címet megtaláljátok a linken)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése