2011. május 4., szerda

Tavaszi szünet III. rész - Franciaországban

Nos, úgy is lett, ahogy terveztük. Sőt annál is jobb. Azt hiszem, én francia voltam előző  életemben, mert hiába is voltunk ott épphogy csak 4 napot, én azóta is merszivel köszönök és szilvupléval kérek :)

A Eurotunnelen  keresztül keltünk át a csatorna alatt egy vonattal, és kb 2 órányi vezetés után megérkeztünk szálláshelyünkre egy csodálatos névtelen kis faluba:

ebben a kis "cottage"ben szálltunk meg Vera sógornőjééknél 

Szállásadóink is épp olyan barátságosak voltak, mint maga a szálláshely.


Richard és a gyerekek

A kertben reggeliztünk minden reggel (sajtot), és megint csak legújabb szenvedélyemnek hódolhattam.

gyönyörű kertünk volt, ahol kedvemre mikrofotóztam :)


Először azt hittük, teljesen kihalt a falu, majd rátaláltunk egy horgászparadicsomra, ahova a környékbeli  túristák jöttek vasárnapi piknikre.



Egy Headin nevű városka volt hozzánk legközelebb, ahol romantikusan lehetet sétálni a macskaköveken.



Elkocsikáztunk megnézni a katedrálist Amiens városban, és elsétáltunk a folyó mellett, amiből éppen egy autót halásztak ki a búvárok.


Itt egy hirtelen ránk zúduló zápornak köszönhetően megismerkedtünk egy helyi kocsmárossal, aki - miután megtudta, hogy nem vagyunk angolok - bő és kedélyes beszédbe elegyedett velünk angolul

úgy tűnik a portugálokhoz  hasonlóan a franciák sem kedvelik az angol túristákat

A francia tengerpart homokos, ennek értelmében mindenki elhajítja a cipőjét.. vagy homokfutózik




A francia konyha igen kellemes volt, de meg kellett küzdeni érte, hiszen mindig akkor voltak zárva az éttermek, amikor megéheztünk.  Békacombot is ettünk.

ez nem a békacomb, hanem finom lazac

Nagyon remek kis nyaralás volt. Egy percig sem gondolkoztunk, mert Vera és Harry mindent gondosan elterveztek. Mi pedig kiélveztük a francia tájak, kultúra és gasztronómia - főleg a borvidékek -  által elénk tárt lehetőségeket :)



*fin*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése