2010. október 11., hétfő

Álmok

Az emberek többsége álmokat kerget. És ha azok valósággá válnak megijednek, mert nem álmodhatnak többé. Ők csak az álmokhoz értenek, a valósághoz nem. Értetlenül állnak a "kinccsel" a kezükben. Nagyokat nyelnek, ha a főnökük végre megdicséri őket. Megnémulnak ha az álmaikban létező személy egyszer csak a valóságban megjelenik előttük. A valóság félelmetes és kontrollálhatalan.

Bölcs tanárok és politikusok az álmodozásra buzdítanak minket, hiszen egy tisztességes álmodozó mindent megtesz, hogy elérje álmait. Az álmok viszik előre a gazdaságot. Egy ország fejlettsége az álmodozók arányától tól függ.  A kommunizmusban nem voltak álmodozók. Bezzeg Ámerikában!

Mindenki beveszi ezt a maszlagot. A gyerekkönyvekkel adagolják belénk, a mesékkel, amikből sosem tudunk kinőni. Álmodozásra buzdít a művészet is. És a barátaid.

Az álmodozás a jövőbe repít. Nem érzed a jelent, nem érzed önmagad. Rosszabb drog ez mindennél. Az emberiség az álmodozás rabja. Ez a dolga. Csak a bölcsek érdemlik meg a jelen élvezetét. Csak a bölcsek élvezik a valóságot.

1 megjegyzés:

  1. Na végre valaki kimondta a (számomra) valóságot!
    Gyakran ülök a gyönyörűségben, a jelenben, és pontosan ezen gondolkozom.

    VálaszTörlés