2011. június 26., vasárnap

Amszterdam I. rész

Amsterdam nagyon jó kis város, és másodszori látogatásom alkalmával úgy éreztem, mintha valamilyen rokonhoz jöttem volna, minden olyan ismerős és otthonos volt. Talán azért, mert sok mindenben hasonlít Angliára - nem csak időjárás tekintetében. Habár bevallom, rendesen eltévedtem volna, ha nincs mellettem Zozi - és a barátai, akik Európa különböző részeiről jöttek itt össze a nagy baráti kirándulásra.



Amint megérkeztünk, egy kis kocsmába menekültünk az eső és szomjúság elöl, ahol ciderrel és Heinekennel - a helyi sörcsodával - koccintottunk a nagy izgalomra. Nagyon kellemesre sikerült ez a 3 nap, csak az fájt, hogy minden drága volt, a fent említett sör ára időnként a 6 eurót is elérte.

Amsterdam igen jól el van látva közlekedési lehetőségekkel, és gyorsan kitanultuk miként térjünk ki ügyesen a villamosok és biciklisták elöl. Első nap hajókáztunk, második nap pedig magunk is biciklire pattantunk és körbekerekeztük a várost.

"kilátás" a hajókiránduláson
Rövid, de tartalmas látogatásunk során igyekeztünk minden helyi sajátossággal megismerkedni, így a piroslámpás negyeddel is, ami szürreális és lehangoló volt. A szépreményű, vasalt inges, kanos angol túristákon kívül valójában senki sem tartotta vonzónak az ablakban táncoló meztelen kelet európai és ázsiai prostituáltakat.

ez az aranyos szerkezet szintén angol legénybúcsúra való; bringázás közben lehet sört csapolni 


Az amszterdami éjszakában meglátogattuk a coffee shopokat is, amelyekben legálisan lehetett marihuanát venni és azt helyben elfogyasztani. Egy ilyen coffee shopban ismerkedtem meg a mágikus muffinnal... Sose egyetek mágikus muffint!! :)

(folyt köv)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése